Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat wordt er gemeten met de hannah Skin Analyzer?

hannah-Skin-Analyzer

Voordat ik met een behandeling begin, meten we jouw huidconditie op. Met het blote oog valt er natuurlijk al wat te zien, maar met een apparaat kun je nog specifieker zien wat de mogelijke oorzaak kan zijn van jouw huidproblemen. Dit doe ik met de hannah Skin Analyzer met verschillende meetapparatuur kan ik jouw huidconditie vaststellen, wat we dan precies komen te weten vertel ik je hier.

Is een huidmeting altijd 100% waarheidsgetrouw?

Een huidmeting is een momentopname. De waarden zullen altijd fluctueren. De huid is een spiegel van je leefgewoonten en de omstandigheden en die zullen de ene keer beter zijn dan de andere.
Daarnaast is je huid niet overal op je gezicht hetzelfde, daardoor kunnen de waardes ook per huidgebied verschillen.

Denk bijvoorbeeld weersomstandigheden, als je je niet goed beschermd dan gaat je huid dit voor je doen waardoor er bijvoorbeeld meer vet wordt aangemaakt om te beschermen.

Maar ook jouw voeding kan van enorme invloed zijn op jouw huidconditie waardoor de waarden van jouw huid kunnen veranderen. Ik kijk dan ook altijd samen met mijn klanten of de huidproblemen een relatie met voeding kunnen hebben, wat in de meeste gevallen vaak zo is. Door middel van mijn orthomoleculaire kennis, kan ik op gebied van voeding voor jouw huid ook adviseren.

Met een huidmeting gaan we als uitgangspunt er vanuit wat jij ervaart, wat we daadwerkelijk zien, en wat de hannah Skin Analyzer voor waarden aangeeft. Vanuit deze gegevens kan ik gerichte vragen stellen zodat ik weet wat de mogelijke oorzaken zijn, zodat we deze vervolgens kunnen gaan aanpakken.

Welke waarden worden tijdens de huidmeting gemeten?

We meten met de Skinanalyzer de hoornlaag, wat we precies meten is het vochtgehalte, het vetgehalte en de pH-waarde van de hoornlaag. Optioneel kan ik ook de melanine/erytheem waarde meten. Samen geven deze waardes informatie over de barrièrefunctie van de huid.

Is je huidbarriere; de beschermlaag van de huid niet in orde dan zullen we deze eerst moeten herstellen voordat we andere problemen kunnen aanpakken.

De ideale waarden van een huidmeting:

Vocht: 60

Het mag ook een hogere waarde zijn, alleen in combinatie met een goed vetgehalte.

Lipiden: 25-45

Zit je met de vetmeting rond de 25 dan wil dit zeggen dat je talgproductie niet heel hoog is maar dat er wel voldoende lipides zijn. Lipides houden het vocht vast om de huid soepel te laten zijn.

Heb je een uitkomst van rond de 40 dan heb je een behoorlijke talgproductie. Je kunt dan mogelijk last hebben van een te vette huid en/of verstopte poriën.

pH-waarde: tussen 4.4 en 5.5

De pH-waarde meten we met de pH-sonde, deze staat altijd in gedestilleerd water, dit water waarvan ook altijd een druppel op je huid nodig is, zorgt voor een juiste meting van de pH-waarde.
Een goede pH-waarde zorgt ervoor dat de huid wordt beschermt tegen bacteriën. Indien je pH-waarde van de huid niet goed is dan hebben de bacteriën vrij toegang tot de huid wat weer voor de nodige huidproblemen zorgen.

Melanine/Erytheem waarde

Met deze waarden kunnen we meten hoe goed jouw huid je beschermt tegen zonlicht en UV straling. Hier zijn geen goede of foute waarden in. Het is een indicatie om aan te geven met welke factor je jouw huid moet beschermen. We meten dan het melanine en erytheem gehalte.

Melanine is een pigment in de huid wat de cellen beschermt tegen UV straling, de waarden bepalen hoeveel pigment je huid bevat.
Erytheem is een reactie op het zonlicht gepaard gaande met roodheid en zwelling (verbranding). Hoe hoger de waarde, hoe gevoeliger de huid voor zonlicht, hoe sneller de huid dus zal verbranden.

Conlusie van een huidmeting

Een huidmeting geeft mij als huidexpert/huidcoach handvaten een begin om te kunnen kijken waar de huidproblemen vandaan komen. Vanuit hier kan ik gerichter opzoek gaan naar de mogelijke oorzaken, en hoe we deze samen kunnen aanpakken.
Iedere huid is uniek, net zoals de aanpak ervan.

Benieuwd naar jouw huidwaarden en wat ik voor jou kan betekenen, neem dan contact met me op voor een huidmeting met de hannah Skin Analyzer.

Liefs Renee

Deel deze blog

Op de hoogte blijven van actie's en nieuws?

Geef je dan op voor de nieuwsbrief