Search
Close this search box.

Help… ik ben verbrand!

verbrand sunburn

Het was vandaag zo’n dag waarbij er van alles mis ging en de drukte van de dag mij overviel. Zo vergat ik onder andere de sleutel van de salon waar ik achter kwam toen ik voor de deur stond, kwam ik erachter dat de was nog van gisteravond in het wasmachine zat en kwam ik te laat op het kinderdagverblijf met mijn kinderen.

Toen ik om 13 uur pauze had moest ik even tot mezelf komen en besloot even lekker in de zon te gaan zitten. En ja hoor van een klein kwartiertje in de zon zijn mijn schouders zo rood geworden als een kreeft!

zon

Normaliter begin ik in de zomerdagen met mijn vast ritueel van gezichtsverzorging en zonbescherming van mijn lichaam, maar door de hectiek van vandaag was ik dat laatste vergeten. Maar desondanks bracht het me wel op het idee om vandaag in deze blog eens dieper in te duiken op zonbescherming.

Reinigen

We beginnen de dag fris en beginnen met het reinigen van het gezicht. Dit kun je op 2 manieren doen. De eerste is met de Cleansing Oil een olie die je samen met water op je gezicht aanbrengt en afspoelt. De tweede mogelijkheid is Cleansing Milk & Sensitive Skin Lotion deze producten gebruik je bijvoorbeeld in combinatie met wattenschijfjes en zorgen er samen voor dat je gezicht volledig gereinigd wordt. Vergeet ook niet om ‘s avonds ook je gezicht op dezelfde manier te reinigen.

Liever géén peeling

In de zomermaanden is mijn advies om niet tot weinig te peelen. Met een peeling haal je als ware een huidlaag eraf waardoor deze te kwetsbaar wordt voor de krachtige zon van de zomermaanden. Als je ervoor zorgt dat je de rest van je huidverzorging rituelen goed uitvoert, dan blijft je huid in topconditie.

Verzorgen

Om je huid te ondersteunen in het herstel volgt op de reiniging een Vitamin Complex of Sparkling Spray. Deze sprays zorgen voor een boost aan hydratatie en zorgt daarnaast voor een frisse uitstraling. Een fijne bijkomstigheid is dat door het gebruik van deze sprays er vervolgens minder crème gebruikt hoeft te worden.

Zonbescherming

Normaal zou je volgende stap in huidverzorging een dagcreme zijn, maar doordat de zon krachtiger is dan de rest van het jaar gaan we een zonbescherming inzetten. Binnen de productlijn van hannah is er de Sun Perfection lijn, dit is een unieke zonbescherming en dagcrème samen in 1 tube. Wat het uniek maakt is dat deze lijn ontwikkeld is denkend vanuit een huidtype en niet vanuit SPF-nummers. Waardoor er voor ieder huidtype een specifieke Sun Perfection is ontwikkeld.

Hiermee is de gezichtsverzorging compleet, maar we moeten de rest van het lichaam zeker niet vergeten! 

Body Treatment

Voor een juiste bescherming van je lichaam adviseer ik je, indien je gaat zonnen, dat je voor erna onder de douche springt. Want ook voor je lichaam is het belangrijk om te reinigen.  Om te beginnen zet je de Shower Treatment in, een heerlijke verzorgende en kalmerende doucheolie. Deze rijke formule hersteld daar waar nodig de huid. (Tip: ideaal te gebruiken tijdens het scheren). 

Daarna kun je de Body Oil of de Body Cream gebruiken deze zorgen er beide voor dat jouw huid gehydrateerd en zo optimaal mogelijk kan werken tegen huidveroudering.

Of je ook nog in de ochtend onder de douche springt of niet, smeer je huid in met Body Shield dit is de hannah zonbescherming voor de rest van je huid. Vergeet ook niet om dit meermaals per dag te herhalen voor optimale bescherming.

Body Shield is voor jong en oud te gebruiken en dus inzetbaar voor je gehele gezin!

Vergeet niet te genieten!

Het lijkt veel wat je zoal moet doen om je huid optimaal te verzorgen en te beschermen. Maar ik kan er iedere dag van genieten, een heerlijk momentje voor mezelf en aandacht voor mijn lichaam. En wat is er mooier dan in de spiegel te kijken en jezelf te zien stralen?

Wil je een huidanalyse laten maken, advies op maat of heb je vragen over producten? Neem contact met me op zodat ik je kan ondersteunen bij jouw geniet momentje.

Liefs Renee

Deel deze blog

Op de hoogte blijven van actie's en nieuws?

Geef je dan op voor de nieuwsbrief