Zoek
Sluit dit zoekvak.

De zon en acne, geen goed idee!

Acne de meest voorkomende huidaandoening is voor veel mensen een moeilijk en vooral vervelend probleem. In de zomermaanden lijkt het alsof het wat minder wordt door de zon, maar dit is slechts een periode voorafgaand aan een verergering. En wanneer je de acne onjuist behandeld, dan ontstaat er littekenweefsel, iets dat ik (en jij) graag wil voorkomen!

Hoe ontstaat acne?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het ontstaan van acne. Een verhoogde talgproductie door invloed van hormonen. Talgklieren die meer talg produceren. De afvoerkanalen van de talgklierfollikels (die talg van de talgklier naar de huis transporteren) verstopt kunnen raken. Een ook een bacterie die ervoor zorgt dat de wand van het afvoerkanaal beschadigd raakt en uiteindelijk knapt, waardoor de talg in de omliggende huid terecht komt wat zorgt voor ontstekingen, roodheid en puistjes als gevolg. Veel problemen die je ook vaak ziet op de huid van iemand met acne.

Wat doet de zon met acne?

Helaas hoor ik wel eens dat de huisartsen verkeerde adviezen meegeven aan de acne patiënten. Zo zijn zon en acne dus geen goede combinatie, in het begin denk je dat het wel zal helpen, maar het komt daarna heel hard terug!

Zoals hierboven genoemd is een van de oorzaken dat er een verhoogde talgproductie aanwezig is. De zon zorgt ervoor dat je huid uitdroogt waardoor je zult merken dat de acne een stuk minder wordt. Maar de droge huid wilt graag meer talg om de huid soepel te houden waardoor de talgproductie gestimuleerd wordt, wat zorgt voor talgophoping en daardoor weer nieuwe puistjes ontstaan. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de talgbarrière dikker wordt waardoor de uitscheiding van talg weer bemoeilijkt wordt.

De meeste mensen met acne zijn dan weer terug bij af, de acne is soms nog erger dan ervoor. Soms zijn ze ook nog eens verband door de zon omdat een acne huid sneller verbrand en daardoor ook zonschade heeft, dit omdat de huid zwak en geïrriteerd is door alle problemen.

Mijn advies voor acne en de zon

Mijn voornaamste advies is, smeer je dagelijks meer dan voldoende in met een zonbeschermer! Blijf uit de zon tussen 11 en 15 uur want dan heb je als acne patiënt de meeste kans om te verbranden.

Daarnaast wil ik je adviseren om de stap te durven nemen om samen met mij te bekijken hoe we jouw acne kunnen gaan aanpakken. Ik heb vaak gezien wat het met een persoon kan doen, deze vreselijke huidaandoening, je durft de straat niet meer zo snel op, je gebruikt ontzettend veel make-up om de boel te maskeren, je zit niet lekker in je vel, enz.

Ik denk dat we samen ervoor kunnen zorgen dat jouw huid zich kan verbeteren en dat we de acne kunnen laten verdwijnen. Dit gaan we samen doen, jij thuis en wij samen in mijn salon. Door middel van producten van hannah en Juliette Armand kunnen we ver komen, maar een belangrijk stuk is ook dat ik mijn orthomoleculaire kennis ga inzetten. Hiermee kunnen we kijken welke voeding jou kan ondersteunen in het tackelen van deze huidaandoening.

Het doel is dat jij je niet meer hoeft te verstoppen maar weer stralend over straat loopt!

Samen worden we acne de baas!
Klik hier om een afspraak online te boeken.

Liefs Renee

Deel deze blog

Op de hoogte blijven van actie's en nieuws?

Geef je dan op voor de nieuwsbrief