Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe krijg je jouw eyebrows on fleek

hannah-bindweefsel-massage-huidexpert renee

Je wenkbrauwen kunnen ervoor zorgen dat je ogen groter lijken, je een zachte uitstraling hebt, meer aandacht naar je ogen brengen en voor nog veel meer positieve uitkomsten.
Maar als je vervolgens met pincet en wenkbrauwschaartje voor de spiegel staat kan de angst toeslaan dat het mis kan gaan. Per ongeluk een kaal stukje in je wenkbrauw maken kan al gauw gebeuren. Of dat ze niet symmetrisch zijn en de ene korter is dan de ander zijn veel voorkomende problemen. Waarom je dit beter kunt over laten aan een specialist, vertel ik je hier.

Wat voor functie hebben je wenkbrauwen eigenlijk?

De wenkbrauw heeft als doel om te voorkomen dat er zweet, vuil of andere kleine voorwerpen in je ogen terecht komen. Maar daarnaast heeft het ook een belangrijke functie in je lichaamstaal. Ze zijn een medebepalend onderdeel van mimiek als het gaat om expressie van emoties. Half opgetrokken wenkbrauwen laten zien je verbaast bent. Trek je de wenkbrauwen heel hoog op, dan wilt het vaak zeggen dat je iets niet geloofd. Een halve frons wil zeggen dat je de ander niet helemaal duidelijk vind. Fronsen van de wenkbrauwen betekent: ‘Ik keur dit gedrag af’ of ‘Ik ben het niet met je eens’.

Wat belangrijk is in de basis van je wenkbrauwen is dat deze ontspannen toestand, geen van deze expressies al aanwezig zijn.

Welke vorm wenkbrauw past bij mij?

Wenkbrauwen heb je in verschillende vormen, een scherpe hoek, een ronde vorm, een dikke wenkbrauw en ga zo maar door. Hoe wordt er dan bepaald welke wenkbrauw bij jou gezicht past?

Allereerst kijk in naar de vorm van jouw gezicht. Heb je een ovaal, rond, rechthoekig, hartvormig of een diamantvormig gezicht. Aan de hand van dit kenmerk kan ik al grotendeels bepalen welke vorm het beste past. Door mijn jarenlange ervaring heb ik dit snel bepaald, want stiekem kijk ik al vanaf het moment dat je mijn deur binnen wandelt hoe je wenkbrauwen ten opzichte van jouw gezicht eruit ziet, dat zit eenmaal in me als huidspecialist.

De behandeling van je wenkbrauwen

Als we aan de slag gaan met je wenkbrauwen pas ik dit altijd zo in de behandeling dat we het reinigen van de huid al achter de rug hebben. Hierdoor kan ik zo hygiënisch mogelijk werken en is de huid goed doorbloed, wat wil zeggen dat de haren die ik eruit moet halen, makkelijker te verwijderen zijn.

Ik start met denkbeeldig lijnen te zetten, waardoor ik kan bepalen waar de wenkbrauw begint, eindigt en waar de hoek van de wenkbrauw moet komen. Vervolgens ga ik de wenkbrauw shapen, dit doe ik doormiddel van een pincet, wenkbrauwschaar, wenkbrauwborstel en eventueel met hars.

Doordat ik de haartjes in een bepaalde richting eruit trek zorg ik ervoor dat deze niet afbreken wat zorgt voor een glad resultaat. Deze manier van werken zorgt er ook voor dat in de meeste gevallen het wat minder pijnlijk aanvoelt. Resultaat is een zachte en stralende uitstraling met strakke en perfecte wenkbrauwen.

Wil jij ook jouw “EYEBROWS ON FLEEK”?
Maak dan nu een afspraak via deze link.


Liefs Renee

Deel deze blog

Op de hoogte blijven van actie's en nieuws?

Geef je dan op voor de nieuwsbrief