Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom je naast je behandeling ook thuis aan de slag moet gaan

1 van de meest gestelde vragen in de praktijk is dan ook: Is het nu echt belangrijk wat ik thuis doe? 

Natuurlijk! Vaak vergelijk ik het met trainen in de sportschool. Je kunt wel eens een keer gaan sporten. Maar als je niet zorgt dat je genoeg eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen binnenkrijgt zal je lichaam ook niet optimaal resultaat kunnen boeken.

Vanwege mijn achtergrond als orthomoleculair schoonheidsspecialist is dus ook je huidverzorging niet het enige waar we aandacht aan besteden maar ook het consumeren van voldoende nutriënten en micro nutriënten. 

Wat belangrijk is om te weten is dat je huid het grootste orgaan is dat je hebt. En alles daar invloed op heeft. Je hormonen, je lifestyle, je gezichtsverzorging, medicatie en bijvoorbeeld ook een zwangerschap.  

Vaak wordt er vergeten hoeveel met hoeveel schadelijke stoffen onze huid in aanraking komt door de dag. Een aantal hiervan zijn stress, verkeerde voeding, verschil in temperatuur, medicatie, UV straling (zonlicht), autogassen en andere schadelijke stoffen.

Als ik dan tijdens intake een huid voor me heb met verstopte talgklieren en/of andere huidklachten en bij de vraag wat doe je aan huidverzorging thuis. En als het antwoord is alleen in de ochtend een plens koud water met wat dagcrème, weet ik dat het probleem snel verholpen kan worden. 

Dag in dag uit zul je dus tijd en energie moeten besteden aan een goede huidroutine. Sommige mensen besteden er het liefste zo min mogelijk tijd aan en sommige houden juist van een uitgebreide routine. Vandaar dat het op maat gemaakt behandelplan zo belangrijk is. Iedere behandeling zullen we ook even terugblikken om de routine en of het loopt volgens plan. En naar tevredenheid. 

Een voorbeeld is een jongedame die al een aantal jaar voor behandelingen naar de salon komt en thuis een uitgebreide huidverzorgingsroutine heeft. Haar huid verandert onder invloed van hormonen. Dus consistentie is ´the key to success´. Nu is deze dame moeder geworden. Haar hormonen zijn weer stabieler maar haar nachten korter. Wat we als eerste gaan doen is haar routine inkorten en zorgen dat ze doeltreffend en alleen het hoognodige in de avond doet. In de ochtend heeft ze wat meer tijd omdat de baby dan nog slaapt.

Dus alleen een behandeling in de praktijk is niet de oplossing. Het is een prachtige aanvulling maar het zal niet HET grote verschil maken. 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor online advies als je niet in de buurt van Limburg woont. Vul dan het huidadvies formulier in voor op maat gemaakt advies.

Liefs Renee

Deel deze blog

Op de hoogte blijven van actie's en nieuws?

Geef je dan op voor de nieuwsbrief